دوربین بدون آینه یا با آینه؟ کدوم برای عکاسی و کدوم برای فیلم برداری ؟!

حتما دوربین های DSLR رو به عنوان دوربین های حرفه ای عکاسی، دست عکاسا زیاد دیدین . بخاطر استفاده از آینه توی ساختار داخلی این دوربین ها بهشون دوربین های آینه دار هم میگن.

کاربرد آینه توی دوربین به این صورته که، نوری که از دریچه لنز وارد دستگاه میشه رو به چشمی منظره یاب و سنسور فوکوس منعکس میکنه و از این طریق عکاس میتونه کادر مورد نظرش رو نتظیم کنه و بعد اینکه دکمه ی شاتر رو فشار میده آینه برای یه لحظه برداشته میشه تا نور به حسگر دوربین بخوره و عکس گرفته بشه.

اما امروزه دوربین هایی تحت عنوان Mirror less یا بدون آینده جایگاه ویژه ای رو در بازار به خودشون اختصاص دادن که همونطور که از اسمشون پیداس، آینه ندارن و این باعث میشه که نسبت به دوربین های DSLR، جثه ی کوچیک تر و وزن کم تری داشته باشن. همچنین در دوربین های Mirror Less، سنسور تصویربرداری باید وظایف بیشتری را بر عهده بگیره که این وظایف شامل انجام فوکوس خودکار، اندازه‌گیری فاصله تا سوژه و ارائه تصویر دیجیتالی به نمایشگر دوربین و منظره‌یاب دیجیتالی اون میشه.

امروزه به دلیل کیفیت بالای دوربین های DSLR، از اونا برای فیلم برداری هم استفاده میکنن، البته کیفیت تصویر، بیشتر به نوع سنسور و مدل دوربین بستگی داره و صرفا بی و یا با آینه بودن اون‌ها، عامل تأثیرگذاری در بحث کیفیت تصاویر نیست. اما مواردی وجود داره که دوربین های Mirror Less رو برای فیلمبرداری مناسب تر میکنه.

وقتی با دوربین های DSLR فیلم‌برداری میکنیم آینه به طور مستمر خارج از مسیر سنسور هاست. این موضوع باعث می‌شه که هم منظره‌یاب در حالت فیلم‌برداری کار نکنه و هم نوری به سنسور فوکوس بازتاب نشه. و این باعث میشه که فوکوس خودکار ضعیفی در نمای زنده و فیلمبرداری داشته باشه .

ولی در دوربین‌های بدون آینه سنسور تصویر برداری دائماً در حال ضبط همه چیزه، پس منظره‌یاب الکتریکی خاموش نمیشه و همچنین از سیستم هیبریدی برای فوکوس خودکار استفاده میشه. این سیستم صدها نقطه تشخیص و مرحله تشخیص کنتراست داره و عملکردش به خوبی و یا حتی بهتر از دوربین های آینه داره .

مورد دیگه ای که دوربین های Mirror Less رو برای فیلم برداری مناسب تر میکنه، استهلاک دوربین های DSLR. همونطور که میدونید طول عمر دوربین ها رو با تعداد شات های گرفته شده شون می سنجن . با هر شات، آینه باید از مقابل سنسور برداشته بشه و دوباره به جای خودش برگرده. زمانی که ما با این دوربین ها فیلمبرداری میکنیم آینه باید مدام از مقابل سنسور برداشته بمونه و این موضوع در طولانی مدت باعث استهلاک هرچه بیشتر دستگاه میشه.

همچنین بدنه ی دوربین های Mirror Less  به لرزشگیر هم مجهز شده که این موضوع کنترل دوربین رو در زمان فیلمبرداری خیلی راحت تر میکنه و کیفیت تصاویر گرفته شده رو خیلی بهتر میکنه. حالا اگه لنز مورد استفاده هم به سیستم لرزشگیر مجهز باشه، لرزشگیر درون بدنه دوربین با لرزشگیر درون لنز با هم یک سیستم لرزشگیر بی‌نظیر رو بوجود میارن.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارسال

|

جدیدترین‌ خواندنی ها